In Talin naar zilveren medaille

Twee weken na haar Nederlandse titel en drie weken na haar bronzen medaille bij de Grand Prix in Tasjkent, kwam Hilde zondag opnieuw in actie. In de Estse hoofdstad Talin deed ze mee aan het daar georganiseerde European Open toernooi. Met succes, want ditmaal mocht Hilde na afloop de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ze versloeg de Zweedse Ida Eriksson en Deense Emilie Sook beiden op ippon, waarna ze in de finale haar meerdere moest erkennen in Alina Lengweiler uit Zwitserland.

“Ik ben heel tevreden met de dag, het ging echt heel goed”, was Hilde na afloop zeer tevreden. Ze moest in de eerste ronde dus in actie komen tegen Eriksson. “Bij die partij moest ik er even inkomen, maar ik scoorde uiteindelijk twee keer een wazari, wat ippon maakte. In de halve finale ging het daarna echt super goed. Ik had echt de hele partij onder controle en scoorde ook een wazari. Uiteindelijk kreeg zij ook nog drie shidos, waardoor ik ippon had.”

Blij met zilver
In de finale wachtte Lengweiler, maar die Zwitserse bleek daarbij niet te verslaan. “Met hoe die finale ging ben ik niet blij”, aldus Hilde. “De pakking die mijn tegenstander maakt vind ik heel moeilijk op te lossen. Na wel een hard en goed begin, werd ik vrij snel in ippon gegooid. Zo had ik de dag natuurlijk liever niet willen eindigen, maar ik ben toch wel blij met deze zilveren medaille. We hebben daarnaast wel een goed verbeterpunt gevonden om aan te werken. Over drie weken zijn de Europese kampioenschappen -23. Daar kijk ik echt naar uit!”

Foto: Na afloop met Ilona Lucassen, die goud won in de -78 klasse.