Mooie start 2020 met Grand Slam Parijs als hoogtepunt

Het is al even geleden dat er een nieuw bericht op mijn website kwam. Dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. In tegendeel. Voor mij is het jaar goed begonnen, maar het was ook druk. Zo ben ik gestart met een trainingsstage in Oostenrijk, wat erg leuk was. Ik heb daar een goede voorbereiding op het seizoen van 2020 gehad en heb met veel goede tegenstanders kunnen sparren. Inmiddels heb ik er al twee toernooien opzitten, met als hoogtepunt toch wel mijn deelname aan de Grand Slam van Parijs zondag.

De Grand Slam in Parijs is toch wel dé Grand Slam van het jaar qua publiek. Het wordt ook wel het Wimbledon van het judo genoemd! Het is echt héél gaaf om daar te mogen staan. Echt een droom! De tweede wedstrijd stond ik ook nog tegenover een Française. Ik vind het juist heel leuk als dat publiek dan zo hard juicht en aanmoedigt. Daar krijg ik eigenlijk wel energie van.

Ik begon in Parijs tegen Ebony Drysdale Daley uit Jamaica en dat was een goede wedstrijd. Het was een partij die ik voor mijn gevoel moest winnen. Dat het ook lukte, was natuurlijk super fijn. En om dan nog een keer die zaal binnen te mogen lopen, top! Maar in de tweede wedstrijd stond ik daarna wel tegen de huidig wereldkampioen de aanvoerster van de wereldranglijst, Marie Eve Gahie. Dat het lastig werd, wist ik dus. Ik wilde graag een heel goede partij neerzetten. Dat lukte niet echt uiteindelijk, dus dat was jammer. Maar het wel heel cool om tegen haar te staan en dat in Parijs. Dit was een heel mooie ervaring in een super vette zaal.

Twee weken terug deed ik ook al mee aan de Grand Prix in Tel Aviv en op dat toernooi keek ik ook tevreden terug. Ik won daar van een meid waar ik vorig jaar nog van verloor en zij doet het de laatste tijd ook heel goed. Dus daar was ik super blij mee. Dit laatste half jaar tot de Olympische Spelen zijn alle toernooien super sterk bezet, dus overal is deelnemen heel zwaar nu. Maar juist daar kan ik veel van leren. Ik blijf nu nog een paar dagen trainen in Parijs. Iets dat ook super leuk is. Over vier weken heb ik weer een Grand Prix. Die is in Rabat en daar ga ik me nu op richten.

Hilde