Nederlands kampioen

Het is Hilde zondag gelukt om Nederlands kampioene te worden in de -70 klasse. In Almere wist ze Margit de Voogd in de finale te verslaan in de golden score. Hilde had in de halve finale al weten af te rekenen met Esmee van Schaardenburg, nadat ze de ronde daarvoor Dagmar van Wonderen versloeg. “Ik ben trots op deze Nederlandse titel”, zo liet ze na afloop weten.

“De dag begon eigenlijk vrij moeizaam”, kijkt Hilde terug. “Ik had best veel last van spanning, waardoor ik niet helemaal in vorm was. In de eerste partij kwam ik dan ook achter te staan met wazari. Gelukkig kon ik het daarna snel goed maken. Ik had namelijk een houdgreep, wat voor een ippon zorgde. Ook de halve finale was een vrij lastige partij, maar wist ik te winnen op drie straffen.”

Goede afsluiting
Het werd dus de strijd om goud voor Hilde. “Uiteindelijk was ik voor de finale weer echt goed gefocust. We hebben een goed plan gemaakt en het lukte allemaal weer beter. Wel was het een spannende partij. In de golden score maakte ik een mooie voetveeg, waarmee ik ippon scoorde. Het gaf een super lekker gevoel om zo de dag af te sluiten!”