Tevredenheid na Grand Prix Tel Aviv

Bij de Grand Prix Tel Aviv is Hilde vrijdag blijven steken in de achtste finales. In de op één na grootste stad van Israël won ze in de eerste ronde van de Italiaanse Carola Paissoni, maar verloor ze vervolgens van Anna Bernholm uit Zweden. Bernhom wist uiteindelijk door te stomen naar de finale en daarin de toernooiwinst naar zich toe te trekken. Na afloop kon Hilde toch met een tevreden gevoel terugkijken.

“In de eerste partij moest ik tegen Paissoni en van haar verloor ik vorig jaar”, vertelt Hilde. “Ik was dan ook best zenuwachtig. Maar dit keer ging het veel beter en gelukkig wist ik ditmaal te winnen. Daarna moest ik tegen Bernholm. Zij staat tiende op de worldranking en was laatst nog tweede bij de Grand Slam in Japan. Tijdens de Grand Prix in Den Haag, mijn laatste wedstrijd voor deze, moest ik ook tegen haar en toen won ze vrij gemakkelijk.”

Het werd dus opnieuw een spannende partij voor Hilde. “Nu ging het echt super goed! Ik dacht op een gegeven moment in de partij zelfs dat ik echt kon gaan winnen, ook omdat zij best moe was. Uiteindelijk werd het golden score en kreeg ik een puntje tegen. Dat was echt super jammer, want het scheelde echt niet veel. Ze werd later ook nog eens kampioen. Eigenlijk ben ik dan ook wel super blij dat het zo goed ging, ook vergeleken met de vorige keer. Dat betekent dat ik wel echt op de goede weg zit denk ik.”

Foto: IJF